Energie Bespaar Game afgerond

Het is voorbij.

De deelnemers aan de Energie Bespaar Game kregen, na 6 weken studeren op vragen over hun energiegebruik en gedrag, op 16 november de prijzen uitgereikt in ‘t Slot. Ruim 80 huis­houdens verdeeld over Zwolle, Utrecht en Waalwijk hadden zich voor de Game opgegeven en Genderbeemd was met ruim 40 deelnemers vertegenwoordigd uit Nijenrode, Aldendriel, Frankendaal, Martin Luther Kingstraat en Jan Palachstraat. Iedere week werd aan het team dat het beste gepresteerd had, een prijs uitgereikt: een waterbesparende douchekop, een energiemeter, een boek over gezonde voeding, plasticvrije tandpasta, een waardebon om energiebesparende materialen te kopen, etc..

De deelnemers hebben veel geleerd over hoe om te gaan met de verwarming of de elektrische apparaten in huis:

  •  Welke zijn de grote "energieslurpers"?
  •  Wat kan ik in mijn gedrag aanpassen?
  •  Wat kan ik aan mijn woning verbeteren en wat levert het op?

Duidelijk is dat de deelnemers nu veel meer kennis hebben over hun energierekening en hun energie­verbruik. Ze gaan er veel bewuster mee om en dat is winst. Enkelen meldden dat ook gezinsleden meegespeeld hebben die nu ook veel bewuster met verlichting en verwarming omgaan.

De prijsuitreiking in ’t Slot was erg gezellig. Naast de prijzen voor de teams waren er individuele prijzen voor de deelnemers met de meeste punten. Opvallend is dat de Genderbeemd-ers het erg goed gedaan hebben. Van de eerste 10 plaatsen waren er 8 voor Genderbeemd-ers.

Topper was Marjan die alle vragen en opdrachten goed beantwoord had, op de voet gevolgd door Jurjen en Prosper. De prijzen voor deze deelnemers waren beschikbaar gesteld door 040energie en de gemeente Eindhoven: een gratis lidmaatschap van 040energie jaar 2024, een woningopname met een energiecoach en een energiemeter. Allemaal praktische prijzen waarmee de deelnemers direct aan de slag kunnen.

De teams onder leiding van een teamcaptain hebben zeer goed samengewerkt. Sommige kwamen wekelijks bijeen of er zijn app-groepen gemaakt om met elkaar te communiceren. Leuk is te zien dat de onderlinge contacten in onze buurt op deze speelse wijze versterkt zijn. Daarbij gaat natuurlijk een pluim naar de teamcaptains Margot, Marloes, Hedwig, Antoon en Ad.

Al met al is de Energie Bespaar Game een actie die vraagt om een vervolg. Heeft u een idee, of zou u mee willen denken? Neem gerust contact op met onze werkgroep Genderbeemd Duurzaam (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Met vriendelijke groet, Antoon, Wim en Michaël