De TECHPLAYGROUND helpt handige jongeren op weg naar werk met de handjes

In november biedt de Techplayground een programma aan waar handige jongeren geholpen worden om passend werk met de handjes te vinden. Het programma is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 30 jaar uit de omgeving Eindhoven en bestaat uit een aantal oriënterende workshops en begeleiding in hun zoektocht. De workshops vinden plaats bij verschillende bedrijven in de stad

Lassen, houtbewerken, schilderen, electra etc. Tijdens de workshopreeks maken de deelnemers iedere week kennis met een ander vak. Ze nemen een kijkje bij verschillende bedrijven en ontdekken zo welk vak goed bij hen past. Samen met de jeugdwerkers gaan zij vervolgens op zoek naar aansluitende opleiding, cursus of werkplek.

Groot netwerk

De Techplayground heeft een groot netwerk met potentiële werkgevers waardoor de kans op het veroveren van die werkplek vergroot. Ook als de jeugd aan de slag is worden zij nog begeleid op hun werkplek om er voor te zorgen dat het daar goed loopt en zij zich duurzaam aan een werkgever kunnen binden.

Inschrijven

Geïnteresseerde jeugd kan zich inschrijven via https://www.dynamojeugdwerk.nl/technologie/werken-met-je-handen/. We nodigen je dan uit voor een gesprek om te kijken wat je wil en hoe we je daar het beste bij kunnen helpen.

We starten bij minimaal 5 inschrijvingen (max 10) in november.

Techplaygrounds

TechPlaygrounds zijn ‘trapveldjes voor techies’. Jongeren kunnen hier samen met jeugdwerkers van Dynamo Jeugdwerk en technische vrijwilligers met allerlei skills experimenteren, spelen en met techniek aan de slag; whizzkids, programmeren, robots bouwen of zagen en lassen. Er is veel apparatuur aanwezig, zelfs een lasersnijder, 3D-printers en een lasapparaat!

De Lindenlaan is ons HQ waar vrijwilligers ook samen aan projecten werken. Op woensdagmiddag is er een werkplaats voor jeugd en ook andere dagen zijn er activiteiten. 

 

Verhuisd: Tech Playgrounds iedere woensdag in 't OntdekLab

Voortaan zitten we met de Tech Playgrounds bij het Ontdeklab van Korein. Iedere woensdagmiddag, in plaats van dinsdagmiddag, kun je daar tussen 15.30 uur en 17.00 uur met andere techies aan je skills werken, wij hebben de apparatuur en werkruimte.

Welkom bij DEGOJ

Wie is Degoj?

DEGOJ1Degoj organiseert al meer dan 27 jaar een heleboel activiteiten voor jongeren van 9 tot en met 15 jaar. De activiteiten zijn voor kinderen uit de buurten Hanevoet, Genderbeemd en Ooievaarsnest. Woon jij in een andere wijk, maar zit je op de Saltoschool Hanevoet, het Startblok, de Hobbitstee of de Springplank? Nou dan mag je ook lid worden van Degoj. De letters Degoj staan voor: DE Gestelse Ontginning Jeugd. Spreek het uit als Deegooi, met de klemtoon op de eerste letters.

Wat voor activiteiten zijn er allemaal?

DEGOJ2Er zijn heel veel verschillende activiteiten, bijvoorbeeld: karten, laserschieten, zaalvoetbaltoernooi, bowling, waterskiën, zeskamp, snowboarden en skiën, kampeerweekend, wandklimmen, carnavaldisco en gewone disco, bezoek aan pretpark, filmavond, zomeravondvoetbalcompetitie, triatlon (heet bij ons Gojathlon) enz. enz.

Verder is er elke maand een keetavond (zie foto). Dit is een avond waar je lekker kunt chillen, biljarten, tafeltennis, tafelvoetbaltoernooi, computeren, gamen op de spelcomputers, voetballen in de pannakooi, bingo en nog veel meer.

Hoe kan ik lid worden van Degoj?

Dat gaat heel simpel. Als je gewoon een keer meedoet aan een of andere activiteit, dan ben je al lid. Dat klinkt misschien een beetje eng, maar dat is het helemaal niet. Bij Degoj betaal je geen contributie. Je betaalt alleen een kleine bijdrage als je aan een activiteit meedoet. En ook al ben je lid, je bent absoluut niet verplicht om aan activiteiten mee te doen. Je doet alleen mee aan een activiteit als je dat leuk lijkt. Als je lid bent krijg je verder helemaal gratis ons maandblad DEnieuwsGOJer thuis bezorgd. De voordelen van lid zijn op een rijtje:

  • Je betaalt geen contributie.
  • Je bent niets verplicht.
  • Je doet alleen mee aan activiteiten die je chill lijken.
  • Je krijgt gratis ons maandblad thuisbezorgd.

KIJK VOOR MEER INFO OP WWW.DEGOJ.NL

Wil je meedoen aan een Degoj activiteit dan kun je aanmelden via e-mail, de website of per telefoon. Het mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of gebruik het contactformulier op www.degoj.nl. Het telefoonnummer is 040-2521353. Ook als je meer info over Degoj of een van de activiteiten wilt mag je mailen of bellen. Voor de Keetavond en Carnavaldisco hoef je niet vooraf aan te melden, dan kun je gewoon naar wijkgebouw ’t Slot komen.