Houd onze straten schoon

Ik loop vaak door de buurt, en helaas zie ik vaak afval op de grond. Meestal sigarettenpakjes, plastic zakken / flessen op het gras, in de struiken of onder bomen. 

Het ziet er lelijk uit, en wat erger is, het schept een beeld dat afval op de grond oké is. Wat ik hiermee bedoel is: als je vuilnis op de grond ziet, dan voel je je ook niet zo slecht als je je eigen afval op de grond laat vallen - het lijkt op de achtergrond te passen.

Wat kunnen we eraan doen: 

  • Als u afval op de grond ziet, raap het dan op. Of lukt dat op dat moment niet? Meld dit dan bij de gemeente Eindhoven via de app "Buiten Beter". (Als er genoeg meldingen binnenkomen, worden er misschien een paar vuilnisbakken toegevoegd) 
  • Als u ziet dat iemand per ongeluk afval op de grond laat vallen, vraag hem dan vriendelijk om het op te rapen. Ze zijn misschien te beschaamd om er op hetzelfde moment naar te handelen, maar de volgende keer zullen ze hopelijk eerst nadenken. Dit versterkt de cultuur, dat we allemaal op ons milieu en onze omgeving letten. 
  • Hoe meer we samenwerken om het milieu schoon te houden, hoe meer we duidelijk maken dat we een schone en opgeruimde omgeving waarderen. 
  • Zou u graag met uw buren mee willen doen aan een straatreinigingsactie? We komen allemaal samen en maken de straten schoon, en ontmoeten ook je buren. Spreekt dit idee je aan? Laat het ons weten! 

Met Vriendelijke Groet,

Priit, SBG Milieu en omgeving.