Burenfeest Wamberg

Op zaterdag 22 september was het eindelijk weer zover: Burendag!!!! In de ochtend is een groep buurtgenoten en leden van de organisatie druk bezig geweest om de Wamberg te versieren en alles klaar te zetten. Vele nieuwsgierige kinderen kwamen helpen en al snel veranderde de Wamberg in een feestelijk en kleurrijk geheel!

Om 14:00u is het feest geopend door de Barones en Joker (winnaars van fotospel vorig jaar) aan hen de eer om als eersten de stormbaan te bedwingen.

opening

Dankzij de bijdrage van het Oranjefonds konden we een stormbaan, een klein springkussen (voor de kleinste), biertafels en een stokken/kippenvangspel huren om zo het feest nog een groter succes te maken. Verder hebben alle kinderen een ballon opgelaten, hopelijk komen ze dit jaar nog verder dan vorig jaar (+/-280km)

   

Na het succes van het fotospel van vorig jaar hadden Walter en Monique ook dit jaar weer een geweldige quiz bedacht, met als doel om met elkaar in gesprek te gaan en zo meer over elkaar te weten te komen. Nou dat is gelukt; we weten nu wie Niels in Oostenrijk tegen kan komen en dat Ada een hekel heeft aan de kleur wit.

Tot in de kleine uurtjes is het feest doorgegaan. Met z'n allen rondom vuurkorven zittend, bijpraten en genieten van de heerlijke muziek, verzorgd door de DJ’s.

Ook dit jaar was de opkomst boven verwachting; 36 kinderen en 83 volwassenen!! Er waren zelfs wat nieuwe gezichten bij gekomen, nieuwe bewoners en mensen die vorig jaar nog niet van de partij waren. Jong en oud, gezinnen, alleenwonende, mensen die net een jaar in de buurt wonen en mensen die er al vanaf het begin (1975) woonachtig zijn. De dag heeft een ieder veel plezier geboden en we kunnen het dan ook iedere straat/ buurt aanraden om een dergelijk initiatief te nemen. Het brengt een buurt echt dichter bij elkaar!!

  

 

  

 

  

Burendag was voor de Wamberg dit jaar wederom een succes, dankzij het goede weer en alle betrokken en gezellige buurtbewoners. Deelnemende huishoudens zijn woonachtig aan de Wamberg, Stapelen, stukje Ravensdonk en stukje Bouvigne.

Denk je nu dat je dit ook graag wilt voor jouw eigen straat/ buurt ? Ga dan op zoek naar buurtgenoten die het samen met je willen oppakken. Want als het eenmaal loopt, gaat het praktisch vanzelf.

Groetjes Nicole, Marc, Cecile, Ada, Walter, Dymf, Monique, Sabine, Peter, Maikel en Roos