Fietsenwerkplaats de Slappe Band gehuisvest in Genderhof

Fietsenwerkplaats “De Slappe Band” is bij veel wijkbewoners al bekend, maar toch leek het ons goed ons even aan de wijk voor te stellen.

De Slappe Band is een arbeidstrainings-initiatief vanuit de boei-GGzE. Er wordt gesleuteld aan weesfietsen die we van de TUE gedoneerd krijgen. Veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden bij de Slappe Band hun voldoening in sleutelen, sociale contacten, of meehelpen fietsen te recyclen . Ze dragen zo hun steentje bij aan het voorkomen dat de fietsen naar het oud ijzer gaan. De fietsen die vaak uit meerdere fietsen samengesteld zijn vinden hun weg naar de klant die voor niet te veel geld een fijne fiets kan aanschaffen. Ook doen we reparaties waarbij we om werkdruk te reguleren bellen als hij klaar is, en niet beloven dat hij op een bepaald tijdstip af is. Meestal betekent dit dat hij binnen twee dagen toch wel af is. De winkel is voor iedereen toegankelijk en graag laten we zien waar we mee bezig zijn. Een kopje koffie staat er meestal wel klaar. Op dinsdag wordt er gefietst door een aantal slappebanders en getraind voor evenementen waar we als groep aan deel nemen. Zo zijn we vorig jaar met z’n tienen de Mont Ventoux opgeklommen en wordt er op het moment getraind voor een 24uursrace. Waar velen nu graag aan werken is het opknappen van racefietsen en deze zijn populair bij vooral onze studentenklanten. Elektrische fietsen blijven we voorlopig nog vanaf.

Ons exacte adres is een lastige, we zitten aan de zijkant van de flat aan Bouvigne tegenover nummer 9, maar bellen op 0681824568 is ook een mogelijkheid.

Graag willen we u uitnodigen een keer binnen te lopen of onze website te bezoeken www.slappeband.nl waar ook de openingstijden te vinden zijn.